6 סוגי פילה ומגוון פשטידות | ערב שבת במטבח של מירי

מירי זורגר No Comments on 6 סוגי פילה ומגוון פשטידות | ערב שבת במטבח של מירי

השפית מירי זורגר מגישה 10 מתכונים מיוחדים לקראת שבת: תבחרו את מנת הדגים שתכינו מתוך ששת הסוגים, וגם בפשטידות יש מגוון שלם | בתיאבון

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

שניצל גפילטע ברוטב עגבניות פיקנטי- אושן גורמה.

מצרכים
1 רול של גפילטע פיש אושן גורמה פרוס לפרוסות בעובי הרצוי

לציפוי
2 ביצים
1/2 כפית מלח
2 שיני שום כתוש
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כוסות פירורי לחם

לרוטב
1 בצל קצוץ
1 גמבה קצוצה
4 שיני שום קצוצות
1/2 פלפל חריף קצוץ-לא חייב
4 עגבניות קצוצות
1 מיכל רסק עגבניות

לתיבול
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה מעושנת
1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה
מכינים תחילה את הרוטב
בסיר סטאז' מתחילים לטגן את הבצל הקצוץ. כשהבצל נהיה שקוף מוסיפים את השום
מטגנים כ 5 ד' נוספות
מוסיפים את הפלפלים גם החריף ומטגנים 5 ד' נוספות
מוסיפים את העגבניות ומטגנים תוך כדי ערבוב
מתבלים ומביאים לרתיחה
מכסים את הסיר ומנמיכים את האש מבשלים על אש נמוכה כשעה
במהלך הבישול מערבבים מדי פעם

טועמים ומתקנים תיבול

הכנת הגפילטע
מערבבים בקערה את הביצים עם התיבול
מעל גבי נייר אפיה מניחים את פירורי הלחם
מחממים מחבת עם שמן חצי עמוק
טובלים את פרוסות הגפילטע בביצה ואז בפירורים ומטגנים עד להשחמה משני צידי הקציצה
מכינים כך את כל הרול
כשהרוטב מוכן מניחים את הקציצות ברוטב ומביאים לרתיחה
מבשלים על אש נמוכה חצי שעה נוספת לספיגת טעמים
אפשר להגיש עם פירה. אורז וכו

_____________________________________________________________________________________

פילה ברמונדי
מצרכים
6 פילטים של ברמונדי
4 כפות פסטו
מלח פלפל שחור גרוס טרי
16 עגבניות שרי
12 זיתי קלמטה
חופן עלי פטרוזליה או בזיליקום
אופן ההכנה
סדרי פילה מעל נייר אפיה כשהעור כלפי מטה
מרחי בפסטו והניחי מעל עגבניות שרי חצויות ו2 זיתי קלמטה
פזרי מלח פלפל וסיגרי את הנייר
הכיני כך את כל הפילטים
סדרי בתבנית ואפי כ 20 ד' בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
פתחי את הניר קלות קשטי בעלי בזיליקום טריים והגישי

_____________________________________________________________________________________

פילה סלמון בפסטו
מצרכים
8 מנות של סלמון או כל דג אחר
למרינדת האפיה
3 שיני שום
1/2 צרור פטרוזליה קצוצה
1/2 כוס שמן
1/2 כוס יין לבן
מיץ מלימון
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
את מצרכי המרינדה מערבבים לבלילה אחידה
טועמים ומתקנים תיבול
שופכים מעל הדגים ומערבבים היטב
אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כחצי שעה או עד להשחמה

_____________________________________________________________________________________

פילה אמנון בירקות
מצרכים
4 פילטים של דג אמנון ללא עצמות
לתיבול הדג
2 כפות פסטו פטרוזליה
לירקות
2 בצלים סגולים פרוסים
3-4 שיני שום
1 שורש פטרוזליה
2 גבעולי סלרי קצוצים
2 גזרים חתוכים לקוביות
2 קישואים חתוכים לקוביות
2 כוסות אפונה קפואה
1 כוס אפונה סינית קצוצה
10 עגבניות שרי חצויות
1 כוס שמן זית או רגיל
2 פלפל שאטה
1 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
2 1/2 כוסות ציר דגים
להגשה
עירית או פטרוזליה קצוצה
אופן ההכנה
מחממים כוס שמן מוסיפים את הבצלים ושיני השום ומטגנים קלות
מוסיפים את שאר המצרכים מבשלים 15 ד'
מורחים את הדג בפסטו ומניחים אותו מעל הירקות
מוסיפים מים מסביב לדג ומכסים
מבשלים 20 ד' נוספות

_____________________________________________________________________________________

פילה דניס במרינדה
מצרכים
6 פילטים של דניס ללא עצמות
למרינדה
1/2כוס שמן זית
3 שיני שום כתושות
1 זסט מחצי לימון
מיצ מחצי לימון
1/2 כפית צילי גרוס
1/2 כוס יין לבן
3 כפות פטרוזליה קצוצה
אופן ההכנה
הכנת המרינדה
במחבת הניחי את השמן הוסיפי את שאר המצרכים והביאי לרתיחה עדינה
ערבבי היטב וצנני
הניחי את הפילטים על גבי תבנית מרופדת בניר אפיה
שפכי מעל את המרינדה
חממי תנור ל 200 מעלות ואפי כ 20 ד או עד להשחמה

_____________________________________________________________________________________

פילה לברק בציפוי שערות קדאיף
מצרכים
4 פילטים לברק ללא עור ועצמות חתוך לרצועות בעובי חצי אצבע
לציפוי
2 ביצים
2 כפות קמח
2 שיני שום כתושות
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
2 כפות פטרוזליה קצוצה
500 גר' שערות קדאיף מופשרות
שמן לטיגון עמוק
להגשה -סלטון
2 כוסות אפונה קפואה מופשרת
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
מערבבים את מצרכי הציפוי מלבד השערות
מעבירים את רצועות הדג אל משרה הציפוי
עוטפים בניילון נצמד ומעבירים אל המקרר למנוחה של שעה
מחממים שמן עמוק לטמפרטורה של ביעבוע עדין סביב כף עץ
לוקחים רצועות מהדג ומלפפים מסביב את השערות
מעבירים אל השמן ומטגנים עד להשחמה
הכנת הסלטון אפונה
במחבת מטגנים בצל עד להשחמה
מוסיפים שום ומטגנים כדקה
מוסיפים את האפונה ומטגנים תוך כדי ערבוב ותבלים
טועמים ומתקנים תיבול
לא מבשלים יותר מדי כדי להשאיר את הצבע של האפונה
טועמים ומתקנים תיבול מוסיפים את שאר הירקות ומעל מניחים 2 יח מהדג ומגישים
מקשטים באיולי פסטו

_____________________________________________________________________________________

פשטידות פטריות אישיות
מצרכים
1 סלסלת פטריות קצוצה מטוגנים להשחמה
3 בצלים קצוצים מטוגנים
2 כפות אבקת מרק בטעם בצל
6 ביצים
1 כוס קמח
מלח פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
יש לערבב את כל המצרכים לטעום ולתקן תיבול
לצקת לתבנית שקעים מסילקון
אפיה בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה
אפשר להגיש עם רוטב פטריות של אוסם

_____________________________________________________________________________________

פשטידת קישואים
מצרכים
2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה
2 שיני שום כתושות
2 קישואים פרוסים מטוגנים עד להשחמה
1 חציל חתוך לקוביות קטנות מטוגן להשחמה
למסת ההקרמה
5 ביצים מקושקשות
1 מיכל שמנת מתוקה
250 גר' גבינה צהובה מגוררת
250 גר' מוצרלה מגוררת
מלח פלפל שחור גרוס טרי
לציפוי
1 כוס שקדים פרוסים מולבנים
1 כוס פירורי לחם
אופן ההכנה
בקערת פיירקס שמים את הירקות המטוגנים
מערבבים את מסת ההקרמה ושופכים מעל לכיסוי מושלם של הירקות
מערבבים את השקדים והפירורים ושופכים מעל
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה כ 40 ד'

_____________________________________________________________________________________

פשטידת בטטה וברוקולי בשתי צבעים
מצרכים
3 בטטות קלופות ופרוסות דק
1 מיכל קצפת צימחית
3 ביצים
1/2 כוס קמח
1/2 כפית מלח
פלפל שחור גרוס טרי
1 כף אבקת מרק בטעם בצל
לשכבה השניה
3 כוסות ברוקולי קפוא
1 מיכל קצפת צימחית
3 ביצים
1/2 כוס קמח
1/2 כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס טרי
1 שן שום כתושה
1 כף אבקת מרק בטעם בצל
לציפוי
1 בצל קצוץ מטוגן להשחמה
1 כוס פירורי לחם
1/2 כוס שומשום
אופן ההכנה
הכנת השכבה הראשונה
ערבבו את המצרכים מלבד הבטטות
להוסיף את הבטטות ולערבב
להעביר ל 2 לתבניות צרות וארוכות ולכסות לאפות חצי שעה בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות
הכנת השכבה השניה : בעבד מזון העבירי את הברוקולי וטחני דק הוסיפי את שאר המצרכים וערבבי

העבירי אל התבנית עם שכבת הבטטות צפי בתערובת הפירורים והשומשום ואפי לא מכוסה עוד 30 ד'
אם הפשטידה עדין נראית נוזלית אפו עוד כ 10 ד' או עד להשחמה

_____________________________________________________________________________________

פשטידת תפוחי עץ מתוקה
מצרכים
6 תפוחים גרנד קלופים וחתוכים לקוביות
1/3 כוס שמן
1/3 כוס סוכר חום
למסת הקשירה
6 ביצים
60 גר' סוכר
120 גר' אינסטנט וניל
1 שמנת צמחית אלפרו 5 % שומן
אופן ההכנה
במחבת ווק מחממים שמן ומעבירים את התפוחים מקפיצים כ 10 ד' מפזרים מעל סוכר וממשכים
לטגן עד לאידוי הנוזלים מצננים
בקערה טורפים ביצים ומוסיפים את שאר המרכבים וטורפים למסה אחידה
מוסיפים את התפוחים
משמנים תבניות סיליקון שקעים בשמן ומעבירים את המסה
אפשרי לשים שטרוייזל
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה
מגישים חם

 

 

 



0 תגובות